Tuesday 11 April 2017

Liste Foods izbjeći s problemima bubrega


U normalnim okolnostima, naši bubrezi može pomoći isprazniti metabolički otpad i toksina, kao i višak vode i elektrolita iz tijela. Međutim, za pacijente koji pate od problema s bubrezima, oni treba da budu oprezni sa onim što jedu, jer će nepravilnog dijete staviti dodatni napor i opterećenja otežati njihove funkcije bubrega.
Ako imate bilo kakvih problema sa bubrezima ili na visokim rizikom od razvoja bubrežne disfunkcije, postoje liste namirnica koje trebate izbjeći ili barem ograničenje da se smanji opterećenje bubrega i zaštite preostalih funkcija bubrega.
Tu je popis namirnica koje pacijenata bolest bubrega treba izbjegavati.
Općenito, svježe povrće i voće dobro za pacijente bolesti bubrega, jer većina povrća i voća su malo proteina, visoke vitamina i vlakana. Međutim, ukoliko pacijenti imaju hiperkalemija, što im je potrebno da se ograniči one koje su visoke u kalija ili će izazvati aritmija ili čak zatajenja srca i ugrožavaju njihov život.
High-kalij povrće: paradajz, krumpir, repa, špinat, avokado, itd
High-kalij voće: banana, naranče, kivi, nektarine, šljive i sušeno voće, itd
fosfor
probleme s bubrezima će obično uzrokovati prekomjerne zgrada se fosfora u krvi i to je vrlo opasno za kosti i da će lako dovesti do osteoporoze i kosti. Stoga visoke fosfora namirnica treba izbjegavati ili barem ograničen.
High-fosfor hranu: čokolada, orasi, gaziranih pića i mljekare poput mlijeka, soje sir, soja jogurt, tvrdi sir, itd
Brze hrane, restoran hranu, konzervirano hrane i visoko prerađene hrane sve treba izbjegavati ako imate bilo kakvih problema s bubrezima bolesti ili bubrega, jer ove namirnice su obično visoke u natrija koji može pogoršati edem i visokog krvnog pritiska.
Osim ovih dijeta ograničenja, ima puno korisnih namirnica za hranjive i zaštitu bubrega i za zdrave ljude i pacijenti bolesti bubrega.
Low-kalijum voće i povrće: jabuka, bobica, šljive, grožđe, lubenica, zelena salata, krastavac, luk, češnjak, mrkva, karfiol, brokula, itd
Low-fosfor hranu: Sherbet, limun-limeta soda, tjestenina riža, kokice, boranija, itd
Druge korisne hrane za probleme s bubrezima uključuju riblje ulje, jaja bijela, sok od brusnice, itd
Na kraju, morate jasno da ishrana nije način da se popravi oboljelih bubrega, potrebno je da primite professionanal i naučni tretman. U bolesti bolnici Shijiazhuang Bubrezi, toksini-Uklanjanje tretman, Micro-kineske medicine Osmotherapy i drugih prirodni treamtnets će vam pomoći da proširi krvnih žila, poboljšavaju cirkulaciju krvi i reguliše krvni pritisak, kako bi se liječenje bolesti bubrega u osnovi.
Pišite nam na kidneyservice@hotmail.com, oni će vam dati više savjeta u skladu sa svojim specifičnim stanju.
Ili možete jednostavno obratite se nasoj doktor za pravovremeno pomoć, oni su 24 sata online.
Ili možete dodati Whatsapp: +8618330162295
To je besplatno.

No comments:

Post a Comment

Leave your question here, so kidney experts will give you the answer in 24 hours.

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition