Tuesday 4 April 2017

Upozoravajućih znakova alkoholizam i druge toksikomanije



Ako ste zabrinuti o vašim konzumiranje alkohola, uzmite u obzir koliko pijete u odnosu na ono što se smatra umjerenim nivo - dva pića dnevno za muškarce, s jednak 12 unci piva, 5 unci vina, ili 1,5 unci jedno piće 80-dokaz destilirana alkoholna pića.

Također se možete prepoznati problem sa alkoholizmom ili ovisnosti, uzimajući u obzir koliko je potrebno da pije ili da kako bi dobili visoke. Ako trebate koristiti sve više i više da se isti efekt, onda ste definitivno u agoniji alkoholizma ili ovisnosti.

Još jedan znak da imate problema sa ovisnosti je ako nastavite da koristite droge ili alkohola, čak i kada je zlostavljanje izazvao je velike poremećaje u vašem životu - ništa od problema u porodici ili na poslu zdravstvenih problema i finansijskih problema.

Ljudi koji se bore s ovisnosti može prepoznati u kojoj se našla, čak i ako im je teško ili nemoguće se boriti protiv toga. Ali, ako ste u poricanju o problem ovisnosti, pokušaj odgovoriti na ova pitanja:

Želite li mogli smanjiti na korištenje supstanci?
Da najmilije dobiti na živce sa svojim kritikama o svojoj supstanci?
Da li se ikad je sramota ili krivim zbog vaše upotrebe supstanci?
Da li ikada treba piće ili droga čim ustanete da se suoči sa dan ili samo da umiri sebe?

Ako je rekao da bi samo jedno pitanje, možda imate problem sa zloupotrebom supstanci. Ako je rekao da više od jednog pitanja, to je vrlo vjerojatno ste naišli alkoholizam ili ovisnost.

No comments:

Post a Comment

Leave your question here, so kidney experts will give you the answer in 24 hours.

Full Name:
Country:
Email:
Phone Number:
Whatsapp:
Medical Report:
Disease Description:
 

Here doctors offer free analysis about illness condition